GP Croatia 2016. objava za medije

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

1. danGP

U Samoboru se 16. siječnja održao prvi dio jubilarnog 25. po redu tradicionalnog karate turnira GRAND PRIX CROATIA koji je i ove godine pod pokroviteljstvom Grada Samobora i Zajednice sportskih udruga i saveza zagrebačke županije, a u tehničkoj organizaciji Karate kluba Samobor, dok je suorganizator Hrvatski karate savez.
Sponzori ovog velebnog međunarodnog natjecanja su tvrtka Anindol, Funda d.o.o. iz Zaprešića, Pride, Pipo Čakovec te Fitness klub Samobor.
Medijski pokrovitelji su Sportske novosti, Radio Samobor , CRO Ring i Glasnik Samobora i Svete Nedelje.
Prvog dana na tatamijima preskučene samoborske sportske dvorane nastupilo je rekordnih 896 sportašica i sportaša iz 206 klubova i nacionalnih selekcija iz 23 države (Hrvatska, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Bjelorusija, Egipat, Engleska, Danska, Njemačka, Mađarska, Izrael, Italija, Iran, Kosovo, Latvia, Luxemburg, Makedonija, Crna Gora, Nizozemska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švicarska).
Organizator turnira je u potpunosti uspio nadvaladati poteškoće uzrokovane premalom dvoranom te je najboljim karatistima ove regije i šire (kadeti, juniori, mlađi seniori) osigurao vrlo kvalitetne uvjete za što kvalitetniju provjeru forme pred Europsko prvenstvo koje će održati u Lanacci (Cipar) od 05. do 07. veljače 2016.
Seniorima je natjecanje poslužilo kao dobar uvod u glavnu natjecateljsku sezonu te podizanje forme pred prvenstvo Europe koje se održava početkom svibnja u Francuskoj.
Turnir je i ove godine bio na izuzetno visokoj kvalitativnoj i kvantitatvnoj razini u svim uzrasnim kategorijama, a vrlo je oštra konkurencija bila kod seniora koji su se nadmetali za atraktivne novčane nagrade.
U ovoj konkurenciji je nastupilo 41 vrhunskih natjecatelja među kojima je bilo niz aktualnih i bivših medaljaša s najviših svjetskih i europskih smotri.
Na “vrućem” samoborskom tatamiju bilo je mnoštvo odličnih i atraktivnih mečeva koji su podigli atmosferu na prepunim tribinama nove sportske dvorane.
Organizator turnira dodijelio je vrijedne nagrade za najuspješnije seniore u otvorenoj kategoriji, a prvo mjesto i 2000 EUR-a osvojio je atraktivni Iranac, aktualni vice prvak svijeta Sajad Ganjzadeh. Odličan čvrsti Iranac bio je jednostavno nepobjediv i u potpunosti zasluženo ponio laskavu titulu pobjednika 25. Grand Prix Croatia te dobru novčanu nagradu.
Ugodno iznenađenje turnira su napravila dva Bjelorusa, Andrey Grinevich koji je osvojio drugo mjesto i nagradu sponzora Funda apartmani (sedmodnevno ljetovanje na Šolti) i 500 EUR te Anton Isakau koji je osvojio treće mjesto i nagradu od 500 EUR-a. Četvrto mjesto i 250 EUR je pripalo odličnom srčanom Slovencu Sebastjanu Budinhi.
Po prvi puta organizator je proglasio i najatraktivnijeg natjecatelja kome je pripalo još 500 EUR-a novčane nagrade. I ova nagrada je zasluženo pripala Irancu Sajadu Ganjzadehu.
Sutrašnji dan je rezerviran za nastup “kataša” u konkurenciji kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora, sportaša s sposebnim potrebama te u katama i borbama za mlađe uzrasne kategorije.

2. dan

Drugog  dana jubilarnog međunarodnog karate turnira 25. Grand prix Croatia nastupili su natjecatelji u katama u konkurenciji djece, kadeta, juniora, mlađih seniora, seniora i sportaša s posebnim potrebama te u borbama za mlađe uzrasne kategorije ( 10-14 godina).
U nedjelju 17. siječnja je nastupilo ukupno 918 sportašica i sportaša , od toga 442 u konkurenciji kata dok je 476 njih nastupilo u borbama.
Konkurencija je u mlađim dobnim kategorijama bila vrlo jaka , a na postolja su se uspinjali samo najbolji među najboljima što i nije bilo nimalo lagano jer su kategorije bile dobrano ispunjene kvalitetenim mladim natjecateljima.
Ostavljen je, ne bezrazložni dojam, da su u nekim kategorijama mlađih kadeta borbe bile atraktivnije i dinamičnije nego dan ranije  u seniorskim kategorijama.
Vrlo dojmljiv i emotivan nastup imali su i sportaši s posebnim potrebama koji nikoga nisu ostavili ravnodušnima.
Na kraju oba dana ovog velebnog karate nadmetanja dolazile su organizatorima sa svih strana pohvale za podignutu organizaciju na stepenicu više od prošlogodišnje. +Svi su svoj dolazak u Samobor najavili i za slijedeću godinu na 26.Grand Prix Croatia.

Vezani linkovi:
-Večernji list:
Iranac prvi u Senior Open kategoriji
Dolaze i svjetski prvaci
Rezultati, Kiuk srebrna
-Ring magazin:
Viceprvak svijeta pobjednik
-HRT:
Na GP Croatia….