Hrvatski karate savez započeo provedbu projekta u sklopu Erasmus + Sport

28.2.2018.

Hrvatski karate savez (HKS) zajedno s partnerima pokrenuo je projekt kojim promovira karate kao zdrav sport za primjenu za skupinu starosne dobi od 55+. Projekt pod nazivom Promoting Active Engagement in Sports (PACES) se provodi u četiri države. Partneri u projektu su Karate klub Virovitica (KKV), Karate federacija Slovenije (KZS), Karate federacija Srbije (KFS) i Karate federacija Makedonije (KFM).

Projekt PACES u trajanju od 18 mjeseci započeo je 1. siječnja 2018 godine s početnim sastankom (Kick-off Meeting) partnera koji je održan u Zagrebu 27. veljače 2018. Na ovom sastanku usuglašeni su plan provedbe, monitoringa i evaluacije projekta i plan diseminacije te su potpisani partnerski sporazumi.

Aktivnosti projekta uključuju transnacionalne sastanke, istraživanje o pozitivnim učincima karatea na zdravlje, promoviranje karatea kao zdrav sport, sastanci s dionicima i diseminacija rezultata projekta. Na aktivnostima će sudjelovati liječnici, fizioterapeuti, karate treneri i stručne osobe za provedbu projekta. Projektni rezultati će biti na raspolaganju u svim jezicima partnerskih država.

Više o aktivnostima i rezultatima projekta će biti objavljeno na posebnim linkovima na stranicama HKS-a i stranicama partnera u projektu.