Hrvatski karate savez započeo provedbu projekta u sklopu Erasmus + Sport

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

28.2.2018.

Hrvatski karate savez (HKS) zajedno s partnerima pokrenuo je projekt kojim promovira karate kao zdrav sport za primjenu za skupinu starosne dobi od 55+. Projekt pod nazivom Promoting Active Engagement in Sports (PACES) se provodi u četiri države. Partneri u projektu su Karate klub Virovitica (KKV), Karate federacija Slovenije (KZS), Karate federacija Srbije (KFS) i Karate federacija Makedonije (KFM).

Projekt PACES u trajanju od 18 mjeseci započeo je 1. siječnja 2018 godine s početnim sastankom (Kick-off Meeting) partnera koji je održan u Zagrebu 27. veljače 2018. Na ovom sastanku usuglašeni su plan provedbe, monitoringa i evaluacije projekta i plan diseminacije te su potpisani partnerski sporazumi.

Aktivnosti projekta uključuju transnacionalne sastanke, istraživanje o pozitivnim učincima karatea na zdravlje, promoviranje karatea kao zdrav sport, sastanci s dionicima i diseminacija rezultata projekta. Na aktivnostima će sudjelovati liječnici, fizioterapeuti, karate treneri i stručne osobe za provedbu projekta. Projektni rezultati će biti na raspolaganju u svim jezicima partnerskih država.

Više o aktivnostima i rezultatima projekta će biti objavljeno na posebnim linkovima na stranicama HKS-a i stranicama partnera u projektu.