Karate1 Salzburg premiere liga

Na pretposljednjem natjecanju Svjetske Premier lige u karateu, koje 8.karate1_salzburg_2015jeodržano u Salzburgu, Hrvatska je osvojila dva zlata i jednu broncu. Time su naši natjecatelji zauzeli četvrto mjesto u konkurenciji od 22 zemlje koje su osvojile medalje. Riječ je o najmasovnijem natjecanju Svjetske karate lige, na kojem je ove godine u seniorskoj konkurenciji nastupilo 743 karatista iz 59 zemalja sa svih kontinenata.

Naš reprezentativac Ivan Kvesić osvojio je naslov pobjednika u kategoriji do 84 kg. Svladao je Francuza Iahada Abdou Cissea 8:0, Kanađanina Sarmeha Sinanija 2:1, Makedonca Simona Antikija 4:0, sudačkim preglasavanjem
eliminirao je i srpskog natjecatelja Dejana Cvrkotu, nakon što je dvoboj završio bez bodova. U polufinalu Kvesić je bio bolji od Japanca Ryutara Arage s 2:0, a u finalu nadvisio je i predstavnika Kosova Alvina Karaqija 5:0.

U kategoriji +84 kg zlato je osvojio i Ivan Zoričić. Nakon što je u 1. kolu bio slobodan, u nastavku je ostvario tri uvjerljive pobjede – protiv Rumunja Alexandrua Ionuta Pauna 2:0, Srbina Danila Jeknića 4:0 i Rusa Vasilija Antoknija 6:2. U polufinalu Zoričić je bio bolji od Bjelorusa Andreja Grineviča 4:2, a u finalu je pobijedio i bosanskohercegovačkog reprezentativca Harisa Sujkovića s 2:0.

Naša reprezentativka Maša Martinović brončana je u kategoriji iznad 68 kg. U 1. kolu Maša je bila slobodna, a do polufinala ostvarila je dvije uvjerljive pobjede – protiv Nizozemke Ingrid Creemers 4:1 i Talijanke Clio Ferracuti 6:1. U polufinalu zaustavila ju je Ruskinja Vera Kovalova rezultatom 4:0, ali je u repasažu za broncu bila uvjerljiva protiv Ukrajinke Anastazije
Stepaško 3:0.

Od ukupno 19 naših natjecatelja, najbliže medalji od ostalih naših
predstavnika bila je Ana Lenard (-61 kg). U četvrtfinalu minimalno je
izgubila od Talijanke Pasque s 1:0, ali i u prvoj borbi repasaža od
Slovakinje Koprove s 2:1.

Boran Berak natjecanje je završio u osmini finala kategorije do 60 kg, također i Neven Martić (-75 kg). Drugi nastup bio je i završni za Vlatku Kiuk u katama, Ana-Mariju Križan (-68 kg), te Enesa Garibovića (-84 kg) i Anđela Kvesića (+84 kg).

Nastupili su još – Ivan Ermenc i Hrvoje Vidović u katama, Marijan Logarušić (-75 kg), Mario Vučić (+84 kg), Ljiljana Pendić (-50 kg), Lucija Čatlak (-61kg), Ivona Tubić, Danka Zorić i Klara Katavić(-68kg).

Posljednje ovosezonsko natjecanje Svjetske Premier lige u karateu održat će se 28. i 29. studenog na japanskom otoku Okinawi. Karate-1-salzburg-2015-626x380