Očitovanje komisije za žalbe

ČLANOVIMA HKS-a KLUBOVIMA

Poštovani članovi, poštovani treneri,

Kako se putem društvene mreže – FB iznose niz neutemeljenih optužbi na račun Sudačke komisije te Komisije za žalbe a koje za cilj imaju narušiti povjerenje članova saveza u sustav kamera, te u široj javnosti znatno narušavaju stvorenom ugledu i imidžu Hrvatskog karate saveza, dostavljamo očitovanje u prilogu.

Po završetku izbornog natjecanja za odabir nacionalne reprezentacije za SP koje je održano u Slavonskom Brodu 26. i 27. kolovoza 2017. godine, putem društvene mreže FB započele su prozivke i optužbe pojedinaca i nekih klubova -članova saveza čiji natjecatelji se nisu uspjeli izboriti za navedeno SP.

Iskazano nezadovoljstvo zbog neostvarenog plasmana na SP izrečeno kroz optužbe za krađu i unaprijed namještanje rezultata te obilježavanje Hrvatskog karate saveza poput „mafijaška organizacija“ i sl. , poistovječivanja Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog karate saveza kao mafijaške organizacije te obitelji Predsjedika Hrvatskog karate saveza sa obitelji gospodina Mamića (Dinamo)  nepopraviljivo narušava ugled i imidž Hrvatskog karate saveza, službenih osoba koje rade na natjecanju te osoba iz vodećih struktura saveza, a na kraju umanjivanje kvalitete samih natjecatelja-reprezentativaca koji su izborili nastup i predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu.

Svatko ima pravo na mišljenje i može ga izreći, no nitko nema pravo javno  nanositi nepopravljivu štetu u imidžu Hrvatskog karate saveza. Savez nisu 3 ili 4 pojedinca iz vodećih struktura, savez nisu članovi sudačkog zbora. Hrvatski karate savez čine 183 članice sa područja cijele Hrvatske, savez čine registrirani natjecatelji koji su budućnost saveza, savez jesu 300-tinjak registriranih trenera i 160 nacionalnih sudaca.

Hrvatski karate klubovi, članovi saveza se početkom svake godine trude na svom području djelovanja pridobiti što veći broj mladih osoba u svoje dvorane, no tko bi od roditelja  želio svoje djete upisati u sport čiji je savez javno etiketiran kao mafijaška organizacija?

Hrvatski karate savez je organizator prvog i povijesnog kvalifikacijskog karate turnira za Olimpijske igre mladih 2018 godine. Navedeni turnir trebao bi se održati 2018. u Umagu, no tko će u današnje vrijeme pomoći sponzorstvom ili drugim vidom pomoći u organizaciji ovako važnog natjecanja za Republiku Hrvatsku, Svjetsku karate federaciju i naš savez, kada taj isti savez prema javnim optužbama izrečenim na društvenim mrežama  naših pojedinaca vodi „mafijaška klika“.

Sustav kamera i žalbi organiziran je isključivo radi umanjivanja namjernih i nenamjernih sudačkih pogrešaka tijekom natjecanja te poštenog i pravednog izbora, tj. zaštititi rad trenera i u tom trenutku izabrati najboljeg natjecatelja.  Sudačka komisija / komisija za žalbe pripremila je sporne akcije na koje su u žalbenom postupku donesene odluke,a koje su označene u javnim istupima pojedinaca kao nepoštene odluke, tj. krađa:

Ovom prilikom možete vidjeti kako sustav kamera koji se koristi na državnim i izbornim natjecanjima precizno snimi svaki detalj, i kako na kraju spornu situaciju na koju je uložena žalba vidi komisija za žalbe koja donosi odluku.

 

Sudačka komisija HKS

Komisija za žalbe