Projekti

PROJEKTI-OBJAVA

Hrvatski karate savez (HKS) počeo je s provedbom projekta koji je dodijeljen u sklopu Programa Erasmus + Sport za 2017. godinu.

Projekt pod nazivom Promoviranje aktivnog angažiranja u sportu(„Promoting Active Engagement in Sports “-PACES ) ima za svrhu promociju fizičkih aktivnosti kroz karate ,namijenjenih svim društvenim skupinama. Partneri u ovom projektu naročito su usmjereni , na promicanje tradicionalnog karatea kao metode vježbanja s pozitivnim učincima za zdravlje osoba starosne dobi 55+. Tradicionalni karate je sportska aktivnost koju ljudi mogu prakticirati u svim dobnim skupinama, jer omogućava razvoj transverzalnih vještina, kao što su: strpljenje,ravnoteža, koordinacija, snaga, pokretljivost, samouvjerenje, zaštita tijela i osiguravanje cjelokupnog fizičkog razvoja.

Ciljevi projekta su: povećati kapacitete, suradnju i sinergiju među projektnim partnerima; podići svijest o pozitivnom utjecaju karatea na zdravlje; razviti alate za procjenu, promovirati uključivanje osoba starosne dobi 55+ u vježbanje karatea.

Aktivnosti će se odvijati u svim državama iz kojih su partneri projekta.

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a započeo je s provedbom 1. 1. 2018. do 30. 6. 2019.

Nositelj i koordinator projekta:
HRVATSKI KARATE SAVEZ
www.karate.hr

Partneri:

Hrvatska
KARATE KLUB VIROVITICA

Slovenija
KARATE ZVEZA SLOVENIJE
https://www.karate-zveza.si

Srbija
KARATE FEDERACIJA SRBIJE
http://karateserbia.org

Makedonija
KARATE FEDERACIJA NA MAKEDONIJA
http://www.kfm.com.mk

Projektni broj: 590699-EPP-1-2017-1-HR-SPO-SSCP
Program: Erasmus+
Potprogram: Sport

Objavu na Internet stranicama EACEA možete vidjeti na poveznici:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/eplus-project-details/#project/0867c67a-8791-4080-b1fa-9d0f2ea463db